Over ons

Achter het Scherm werd gemaakt door 4 mensen: webredacteur Jeroen Dommisse, Maaike de Laat, Marrije Schaake en Robert Jan Verkade van eend. Wij maakten deze site omdat we zelf meer wilde weten over hoe onze collega-webwerkers in de praktijk met elkaar samenwerken.

De (Nederlandse) internetwereld bestaat uit allemaal hokjes: content, interactieontwerp, grafisch ontwerp, front-end, back-end, zakenmensen… Elk hokje heeft zijn eigen congressen, sites, blogs en vakliteratuur. Maar onderling praten deze groepen mensen niet zoveel met elkaar. Wij willen er graag achter komen hoe mensen in de praktijk samenwerken aan websites. Hoe zijn taken onderling verdeeld? Hoe communiceren ze met elkaar, houden ze elkaar op de hoogte van ontwikkelingen in elkaars vakgebied? Wat hebben ze in dit opzicht geleerd, de afgelopen jaren?

Om hier achter te komen interviewen we ontwerpers, ontwikkelaars, contentspecialisten en projectleiders van allerlei bedrijven en organisaties. Zo kunnen we van elkaar leren.

De interviews op Achter het Scherm mogen doorgepubliceerd worden onder een Creative Commons licentie (Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen).